Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Štrajkový výbor študentov pripravuje na máj ďalší protest

Jeden z protestných pochodov študentov sa uskutočnil 17. novembra 2004.
Jeden z protestných pochodov študentov sa uskutočnil 17. novembra 2004.

BRATISLAVA - Štrajkový výbor študentov (ŠVŠ) nepotešil postoj poslancov, ktorí v pondelok 21. marca posunuli zákon o študentských pôžičkách do druhého čítania. Napriek tomu podľa koordinátora Karola Klobušického nepripravuje výbor v krátkom čase žiadne protestné akcie.

Protestný pochod ulicami Bratislavy plánuje ŠVŠ zorganizovať až na máj, kedy sa opäť stretne parlament a bude rokovať o tomto zákone, ktorý má zaviesť poplatky za vysokoškolské štúdium. Klobušický sa domnieva, že na májovom proteste by sa malo zúčastniť viac študentov, ako to bolo naposledy 16. marca, kedy sa pred budovou parlamentu stretlo asi 300 vysokoškolákov.

Protestné akcie ŠVŠ stále nenašli oporu u Študentskej rady vysokých škôl (ŠRVŠ), čo potvrdil agentúre SITA i Klobušický. Zároveň však dodal, že už rokoval s novou predsedníčkou ŠRVŠ Janou Svitekovou. Podľa neho sa v prvom rade zhodli na spoločnom postoji, a to že obe organizácie sú proti zavedeniu poplatkom. "Okrem toho sme dohodli, že už si nič nebudeme odkazovať cez médiá," prezradil Klobušický, ktorý sa nebráni ani ďalším stretnutiam so zástupcami ŠRVŠ.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu