Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Salingera obvinili z ďalšej vraždy bieleho koňa

František Salinger
František Salinger

ŽILINA - Policajti obvinili údajného šéfa žilinského podsvetia Františka Salingera zo zorganizovania 13 rokov starej vraždy takzvaného bieleho koňa, teda človeka nastrčeného na nelegálne podnikanie.

Novinárov o tom dnes informoval šéf krajského riaditeľstva polície v Žiline František Posluch. Salinger už pred súdom čelí obžalobe z vraždy iného "bieleho koňa". Posluch tvrdil, že údajný mafiánsky šéf je zapletený do celkovo šiestich vrážd a piatich pokusov o vraždu.

Podľa polície Salinger pomocou dvoch komplicov vylákal v apríli 1997 muža z reštaurácie v Bánovciach nad Bebravou pod zámienkou, že mu chcú predať nákladné auto. Štyridsiatnik nastúpil do svojho vozidla a nasledoval údajných pomocníkov mafiánskeho šéfa. Po krátkej jazde ho zastavili iní dvaja muži s maskami, ktorí ho vraj potom zavraždili.

"Odviedli ho na zatiaľ neznáme miesto, kde ho usmrtili nezisteným spôsobom a zakopali," spresnil Posluch. Podľa neho je telo ukryté zrejme v Trenčianskom kraji. Policajný šéf upozornil, že "biely kôň" bol aj majiteľom rodinného domu, pre ktorý ho chcel Salinger odstrániť. Údajnému mafiánskemu bossovi sa nehnuteľnosť podľa polície napokon podarilo získať, v súčasnosti však už patrí dom rybárskemu zväzu.

Okrem Salingera vyšetrovateľ obvinil aj muža, ktorý mal "bieleho koňa" zavraždiť. Druhý údajný vrah medzičasom prišiel o život. Obvineným v prípade preukázania viny pred súdom hrozí až doživotie.

Salinger je už dlhší čas vo vyšetrovacej väzbe. Predvlani ho postavili pred súd za vraždu iného "bieleho koňa", ktorému chcel vraj takto zabrániť vo výpovedi. Údajný šéf žilinskej mafie však tvrdenia prokuratúry poprel, súdny proces sa zatiaľ neskončil.

Krajský súd v Žiline Salingera v minulom roku odsúdil na osem rokov väzenia za daňové podvody. Rozsudok však vtedy nebol právoplatný. Muža polícia podozrieva aj z ďalšej ekonomickej kriminality.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu