Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Údajný mafiánsky boss Salinger zostáva vo väzbe

František Salinger
František Salinger

ŽILINA - Údajný šéf žilinského podsvetia František Salinger, ktorého podozrievajú z viacerých vrážd, zostáva vo väzbe.

Rozhodol o tom dnes Krajský súd v Žiline. Vyhovel tak sťažnosti prokurátora proti rozhodnutiu tamojšieho okresného súdu, podľa ktorého mali Salingera z väzby prepustiť. Novinárom to potvrdil prokurátor špeciálnej prokuratúry.

"Krajský súd sa stotožnil s mojimi názormi, že dôvody väzby naďalej trvajú. Poukazoval som na to, že dokazovanie v tejto trestnej veci nebolo ešte ukončené. Jedná sa o vec, kde je (Salinger) obžalovaný pre trestný čin vraždy a podvodu," dodal prokurátor. Podľa neho môže Salinger o dva týždne opätovne požiadať o prepustenie z väzby.

Salinger vlani v decembri pred súdom poprel tvrdenia obžaloby, ktorá ho viní z vraždy. Žilinčan podľa prokuratúry v minulosti zavraždil takzvaného bieleho koňa, teda človeka nastrčeného na nelegálne podnikanie. Chcel mu tak vraj zabrániť vo výpovedi na súde. Polícia podozrieva údajného mafiánskeho bossa aj z ďalších vrážd. V prípade dokázania viny pred senátom hrozí mužovi až doživotie.

Krajský súd v Žiline Salingera vo februári odsúdil na osem rokov väzenia za daňové podvody. Rozsudok však nebol právoplatný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu