Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Pripútajte sa, polícia si posvieti na bezpečnostné pásy

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Polícia rozbehla kontrolu zameranú na používanie bezpečnostných pásov v autách. Prebiehať bude do nedele. Podobná akcia sa koná aj v ďalších európskych štátoch, naplánovaná je spolu so sieťou dopravných polícii európskych krajín TISPOL. Informoval o tom dnes Viktor Plézel z policajného prezídia.

"Policajti sa zamerajú na kontrolu dodržiavania povinnosti osoby sediacej na sedadle povinne vybavenom bezpečnostným pásom alebo iným zadržiavacím zariadením," poznamenal Plézel.

Policajti by mali viac kontrolovať podľa neho aj vodičov, ktorí svojou jazdou ohrozujú iných účastníkov cestnej premávky.

Cieľom akcie je zlepšiť bezpečnosť ľudí vo vozidlách. Plézel pripomenul, že používanie bezpečnostného pásu mnohí ľudia podceňujú. "Bez jeho používania ani airbag neplní svoj účel. Rovnako preprava detí v detských autosedačkách má svoj význam a mala by byť samozrejmosťou," dodal.

Polícia počas celého roka vykonáva viacero bezpečnostných akcií zameraných na účastníkov cestnej premávky a dodržiavanie dopravných predpisov.

Vlani zomrelo na cestách najmenej ľudí od vzniku samostatného Slovenska v roku 1993. Počet obetí dopravných nehôd klesol na 347, čo bolo v porovnaní s rokom 2008 o takmer dve pätiny menej. Ministerstvo vnútra a polícia zlepšenie štatistík pripísali aj novému cestnému zákonu, ktorý začal platiť v minulom roku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu