Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Štát doteraz zarobil na mýte viac ako 6,2 mil. eur

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Elektronický výber mýta za 28 dní ostrej prevádzky vybral na mýtnych transakciách pre štát viac ako 6,2 mil. eur. Vozidlá nad 3,5 tony, podliehajúce povinnosti platiť mýto, vygenerovali doteraz viac ako 19 mil. mýtnych transakcií.

K 29. januáru tohto roka je do mýtneho systému zaregistrovaných 117 177 vozidiel. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti SkyToll, a.s. Lenka Lendacká.

Spoločnosť taktiež upozornila, že od piatka končí prevádzka super kontaktných miest v Žiline a v Košiciach. Dôvodom je podľa spoločnosti nízke využitie kapacít týchto kontaktných miest. "Dopravcom zostane k dispozícii sieť viac ako sto kontaktných a distribučných miest," konštatovala Lendacká.

Ostrý štart elektronického výberu mýta sa stal terčom kritiky najmä zo strany opozície a samotných dopravcov. Premiér Robert Fico dočasne nariadil pozastavenie výberu mýta na cestách prvej triedy. Situácia ohľadom zavádzania mýta napokon viedla aj k opozičnému návrhu na odvolanie ministra dopravy Ľubomíra Vážneho. Únia autodopravcov po prvom proteste vyhlásila 27. januára štrajkovú pohotovosť a od 1. februára celoštátny časovo neobmedzený štrajk na ochranu svojich hospodárskych a sociálnych záujmov. Malí a strední autodopravcovia chcú takto vyjadriť najmä nespokojnosť s rozsahom spoplatnených ciest 1. triedy v dĺžke takmer 1 500 kilometrov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu