Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Peniaze zo SkyEurope asi skončili v MySky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Peniaze za nevyužité letenky skrachovanej leteckej spoločnosti SkyEurope Airlines skončili pravdepodobne na účte talianskej firmy MySky, v ktorej aerolinky mali polovičný podiel.

Informovala o tom dnes televízia Markíza, podľa ktorej MySky takto získala milióny eur. "Riadne sme previedli celú sumu zaplatenú držiteľmi kariet za lety predané spoločnosťou SkyEurope na účet spoločnosti MySky (v ktorej SkyEurope mala 50-percentný podiel) v banke Veneto," citovala televízia zo stanoviska spracovateľa transakcií vykonaných platobnými kartami.

Markíza doplnila, že podiel SkyEurope vo firme MySky konkurzný správca aeroliniek nezahrnul do ich majetku. V konkurznej správe sa podľa televízie píše, že podiel má nepatrnú hodnotu. Klienti aeroliniek si kúpili asi 280.000 leteniek, ktoré už nestihli využiť.

SkyEurope totiž vlani v auguste zastavil lety pre nedostatok peňazí. Bratislavský súd v decembri zrušil konkurz na SkyEurope pre nedostatok jej majetku. Proti rozhodnutiu súdu sa podľa Markízy odvolali niekdajší pracovníci firmy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu