Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Interblue Group nemôže vykonávať právne úkony

Exminister životného prostredia Ján Chrbet
Exminister životného prostredia Ján Chrbet

BRATISLAVA - Firma Interblue Group, ktorá od Slovenska kúpila emisné kvóty, nemôže vykonávať právne úkony. Napísal to dnes denník Plus jeden deň.

Podľa denníka je totiž spoločnosť v obchodnom registri amerického štátu Washington označená ako neaktívna. Ministerstvo životného prostredia sa k informácii pre Plus jeden deň nevyjadrilo.

Obchod s emisnými limitmi v hodnote desiatok miliónov eur patril medzi najviac kritizované transakcie štátu počas vlády Roberta Fica. Opozícia i médiá predaj limitov neznámej firme označili za nevýhodný a tvrdili, že viaceré krajiny získali za emisie výrazne viac peňazí.

Emisie predalo ministerstvo životného prostredia za pôsobenia ministra Jána Chrbeta (SNS). Súčasný minister Jozef Medveď (nominant Smer-SD) tvrdil, že sporný kontrakt chce ukončiť, zatiaľ sa mu to však podľa dostupných informácií nepodarilo. Štát sa snaží získať aj zmluvný bonus 15 miliónov eur, ktorá firma odmietala vyplatiť.

"Robíme všetko pre optimálne vyriešenie, konáme v súlade so zmluvou a legislatívou," reagovala podľa Plus jeden deň hovorkyňa ministerstva Jana Kaplanová. K údajnému zrušeniu firmy sa však nevyjadrila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu