Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Medveď odmieta, že by prišiel o 15 miliónov od Interblue

Jozef Medveď
Jozef Medveď

BRATISLAVA - Minister životného prostredia Jozef Medveď odmieta, že by Slovensko prišlo o 15 miliónov eur, ktoré mu má doplatiť americká firma Interblue Group za predaj voľných emisných jednotiek.

Povedal to dnes v parlamente. „Nemohli sme stratiť to, čo sme ešte nemali. Zatiaľ sa ich snažíme získať,“ tvrdil novinárom Medveď. Dodal, že podľa zmluvy sme urobili všetky kroky na to, aby sme ich získali.

Denník Hospodárske noviny dnes napísal, že firma našej krajine nezaplatí, lebo štát neposlal dostatočné doklady. „Ja o tom nič neviem, že boli nedostatočné doklady,“ reagoval Medveď. Interblue to zdôvodňuje tým, že "prezentované projekty na zatepľovacie programy nie sú presne definované, ich úspora CO2 emisií nie je kvantifikovaná a jednotná kvantifikácia metódy pre ocenenie stále nie je schválená.“ Ostatné súvislosti chce minister povedať vo štvrtok na tlačovej besede a počas rozpravy v parlamente, kde predložil správu o predaji emisií. „Zatiaľ je taký stav, iné informácie nemám,“ dodal Medveď.

Suma 15 miliónov € mala prísť na účet ministerstva do roka od prevodu emisných jednotiek. Ten ubehol minulý piatok. Minister životného prostredia Jozef Medveď už minulý týždeň povedal, že prvá splátka vo výške 5 miliónov eur by mala prísť 27. novembra a zvyšok tento týždeň. „Ja sa snažím problém vyriešiť. Nešpekulujem sprava, ani zľava,“ povedal Medveď. Uviedol, že mu plynie čas. Špekulovať o tom, čo by sa stalo, keby firma nezaplatila, nechcel. „Prečo špekulujeme o tom, čo by malo byť, keby bolo. Každý deň môže byť iná situácia. Ja som bol stále optimista,“ dodal Medveď.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu