Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sneh sťažuje jazdu na strednom a východnom Slovensku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽILINA - Sneh dnes dopoludnia znepríjemnil jazdu motoristom predovšetkým na strednom a východnom Slovensku. Starosti mali najmä vodiči kamiónov, šmýkajúce sa nákladné vozidlá skomplikovali dopravnú situáciu na horskom priechode Šturec neďaleko Banskej Bystrice.

Ďalší stredoslovenský priechod Donovaly napokon pre nákladné autá s dĺžkou nad desať metrov uzavreli. Vo viacerých regiónoch hrozila poľadovica. Vyplýva to z informácií Slovenskej správy ciest a Stella Centra.

Opatrne museli šoférovať vodiči na diaľnici pri Liptovskom Mikuláši a Prešove ako aj na rýchlostnej ceste v okolí Zvolena, na vozovke sa udržiavala až štvorcentimetrová vrstva kašovitého snehu. Snehová vrstva znepríjemnila jazdu motoristom aj na viacerých cestách prvej, druhej a tretej triedy.

Šmýkalo sa napríklad vodičom na turčianskych cestách, neďaleko Sučian sa zrazilo nákladné vozidlo s osobným autom. Cestári vyzvali šoférov na opatrnú jazdu, na cestách s mokrým a zasneženým povrchom, na mostoch a v okolí vodných tokov a nádrží totiž vplyvom nízkych teplôt rástlo riziko poľadovice.

Meteorológovia nevylúčili, že na severnom a východnom Slovensku bude snežiť aj v nasledujúcich dňoch. Denné teploty by sa však miestami mohli dostať až na šesť stupňov nad nulu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu