Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sneh robí problémy vodičom hlavne na východe

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽILINA - Sneh a mrazivé počasie dnes dopoludnia skomplikovali jazdu motoristom predovšetkým na strednom a východnom Slovensku. Na šmykľavých cestách sa stalo viacero nehôd, napríklad medzi východoslovenskými obcami Hriadky a Vojčice sa zrazilo až päť áut.

Problémy mali šoféri aj na niektorých horských prechodoch, stredoslovenskú Čertovicu napokon pre nákladné vozidlá uzavreli. Dnes o tom informovali pracovníci Stella Centra, ktoré mapuje dopravnú situáciu.

"Počasie komplikovalo situáciu predovšetkým na východnom a strednom Slovensku, problémom boli hlavne šmykľavé cesty. Z týchto lokalít sme mali nahlásených aj niekoľko nehôd," poznamenal Vladimír Michal zo Stella Centra. Ťažkosti mali vodiči napríklad v okolí Košíc, Michaloviec, Detvy, Lučenca či Rimavskej Soboty.

Pri prejazde niektorými úsekmi sa motoristi zdržali desať až pätnásť minút. Podľa Slovenskej správy ciest bola väčšina diaľničných úsekov a rýchlostných ciest na Slovensku mokrá. Na diaľnici pri Prešove a hlavnom ťahu pri Rimavskej Sobote, Tornali a Košiciach však museli vodiči počítať s jazdou po snehu.

V okrese Stará Ľubovňa a Humenné sa na cestách tvorili snehové jazyky. Meteorológovia očakávali, že po uplynulých mrazivých dňoch by sa malo počas vianočných sviatkov otepliť. Denné teploty by sa mohli miestami vyšplhať až na sedem stupňov Celzia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu