Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zo snehovej pokrývky za tri dni ubudlo štvrť metra

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Po prudkom oteplení a dažďoch v posledných dňoch ubudlo v lyžiarskych strediskách na Slovensku 20 až 25 centimetrov snehu, napriek tomu sú v niektorých areáloch dobré podmienky na lyžovanie.

Najviac, zhruba pol metra snehu je vo Vysokých Tatrách, v ďalších strediskách hrúbka snehovej pokrývky dosahuje 20 až 40 centimetrov. Meteorológovia očakávajú sneženie až začiatkom budúceho týždňa, dovtedy denné teploty na väčšine územia pravdepodobne neklesnú pod nulu.

"Otvorených je okolo 35 stredísk," uviedla Ľubica Styková z informačného portálu www.holidayinfo.sk, ktorý spolupracuje s viac ako sto strediskami. V prevádzke sú už aj lyžiarske centrá Donovaly, Chopok a Čičmany, ktoré boli počas prvého vianočného sviatku pre dážď zatvorené. Časť zjazdoviek je však naďalej neprístupná, pretože je na nich príliš málo snehu.

"Dnes sa začalo lyžovať v Mýte pod Ďumbierom - je tu 50 cm snehu a veľmi dobré podmienky," dodala Styková. V nedeľu by mali otvoriť strediská v Oravskej Lesnej a na Krahuliach na strednom Slovensku. V pondelok majú pribudnúť Ski Mlynky v Slovenskom raji.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu