Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Kamiónista pretankoval vyše pol milióna, dostal tri roky!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Na súhrnný trest tri roky odňatia slobody v najľahšom väzení odsúdil dnes sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici Štefana Lakiho (50) z Kráľovej pri Senci.

Uznal ho vinným, že ako profesionálny vodič zneužil tankovaciu kartu svojho zamestnávateľa, čím mu spôsobil škodu takmer 18 590 eur (560-tisíc korún). Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátor i Lakiho obhajca sa voči nemu neodvolali.

Laki bol vodičom kamióna Mercedes v istej banskobystrickej dopravnej spoločnosti. Koncom roka 2006 a začiatkom 2007 dva mesiace čerpal naftu na tankovaciu kartu firmy na rôznych pumpách spoločnosti Slovnaft. Palivo však nešlo do prideleného Mercedesa, ale do sudov, ktoré si Laki uložil u kamaráta.

Keď firma na to prišla, Laki tvrdil, že nezneužil dve tankovacie karty, ktoré k vozidlu boli oficiálne pridelené. Použil platobnú kartu, ktorú našiel za sedadlom kamióna a nikto ju nehľadal. Laki sa k činu priznal a oľutoval ho, čo sudca zobral ako poľahčujúcu okolnosť. Uložil mu za to úhrnný trest tri roky, do čoho musel zarátať aj predchádzajúci verdikt sudcu v Prešove. Ten Lakiho poslal za mreže na jeden rok nepodmienečne tiež za zneužitie tankovacej karty zamestnávateľa. Na Lakiho musí sudca vydať zatykač, pretože sa konaniu pred súdom vyhýbal a konalo sa ako proti ušlému.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu