Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Prepravca Seagle Air prišiel o licenciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy odobralo licenciu leteckému prepravcovi Seagle Air. Napísali to dnes Hospodárske noviny (HN). Spoločnosť pozastavila na jeseň prevádzku pre nedostatok peňazí. Podľa ministerstva nedisponuje lietadlami a nespĺňa ani finančné podmienky.

"Seagle Air nedisponuje jedným alebo viacerými lietadlami na základe vlastníctva alebo dohody o prenájme a nespĺňa finančné podmienky stanovené v nariadení," povedal HN hovorca ministerstva dopravy Stanislav Jurikovič.

Spoločnosť sa podľa denníka vzdala možnosti odvolať sa a rozhodnutie je právoplatné od piatku. Seagle Air sa sústreďoval najmä na charterovú dopravu pre cestovné kancelárie. Aj preto prerušenie jeho prevádzky na jeseň cestujúci nepocítili až tak ako krach ďalšej leteckej spoločnosti SkyEurope, keď na letiskách uviazli stovky ľudí.

Dôvodom finančných problémov Seagle Airu bolo údajne neplnenie dohody zo strany talianskeho partnera. Vedenie leteckej spoločnosti tvrdilo, že ak o licenciu prídu, pokúsia sa ju získať znovu a budú sa tiež snažiť o vstup nového akcionára.

"V prípade, že táto spoločnosť preukáže vstup investora a splní podmienky na udelenie licencie, môže jej byť vrátená. Ak sú splnené podmienky, nová licencia sa dá získať obvykle za tri mesiace," citovali HN hovorcu ministerstva dopravy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu