Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rezort rieši Seagle Air, môže prísť o licenciu

Cestujúci problémy nepocítili
Cestujúci problémy nepocítili (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Po SkyEurope môže prísť o licenciu aj ďalšia spoločnosť. Ministerstvo dopravy už začalo správne konanie o odobratí licencie prepravcovi Seagle Air. Spoločnosť už podľa ministerstva nie je technicky spôsobilá vykonávať leteckú dopravu. Dokázala to údajne kontrola Leteckého úradu. Informoval portál sme.sk.

Seagle Air, ktorý patril v tomto roku medzi najväčších leteckých prepravcov na Slovensku, pozastavil prevádzku na jeseň. Dôvodom bol nedostatok peňazí po údajnom neplnení dohody talianskeho partnera. Cestujúci problémy výraznejšie nepocítili, keďže spoločnosť zabezpečovala najmä charterovú dopravu pre cestovné kancelárie a tie dokázali naplánované lety nahradiť.

Prepravca sa však nevzdal plánov na expanziu v Česku. Koncom novembra požiadala jeho dcérska firma o vydanie osvedčenia leteckého prevádzkovateľa, začiatkom decembra o licenciu na prevádzku obchodnej leteckej dopravy.

"Obe žiadosti sú v začiatku posudzovania, musia byť doplnené o požadované dokumenty. Súčasťou procesu vydania prevádzkovej licenciu je aj skúmanie finančnej spôsobilosti," citoval portál hovorkyňu českého leteckého úradu Jitku Ungerovú.

Spoločnosť vznikla v roku 1995 a zo začiatku prevádzkovala súkromnú leteckú školu a menšie lietadlá pre nepravidelnú dopravu. Charterovú prepravu zabezpečovala od roku 2007. Seagle Air sú už druhými aerolíniami na Slovensku, ktoré sa dostali do ťažkostí. Pre nedostatok peňazí skrachoval začiatkom septembra nízkonákladový SkyEurope Airlines, ktorý lietal okrem Bratislavy aj z Viedne či Prahy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu