Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

SNS žaluje za vakcíny médiá aj Novotného

Ján Slota a Štefan Zelník
Ján Slota a Štefan Zelník

BRATISLAVA - SNS požiada o zverejnenie zmluvy o celej transakcii pri nákupe vakcíny proti novej chrípke. Chce tak reagovať na medializované informácie o prepojení SNS s firmou Sanofi Pasteur, ktorá vakcíny dodáva. Šéf SNS Ján Slota ich označil za „nezmysel, polopravdy a lži“ a informovanie médií za "skoro dvojročnú kampaň proti SNS".

Ako uviedol, zavádzanie zo strany médií považuje podľa svojich slov nielen za neetické, ale "proti pravidlám absolútne veškerej slušnosti a neviem jak by som to už charakterizoval."

SNS podľa poslanca Štefana Zelníka dnes podala žalobu za "poškodenie dobrej povesti a ochranu osobnosti voči médiám, ktoré klamali." "Podobne postupujeme, dávame žalobu na poslanca Viliama Novotného, a zvažujeme podanie žaloby na poslanca NR pána Markoviča," uviedol Zelník.

Novotný minulý týždeň ostro kritizoval nákup vakcín, cenu ako aj postup ministra zdravotníctva Rašiho. „Ak minister zdravotníctva tvrdí, že sme kúpili najlacnejšie vakcíny, asi nevie počítať,“ vyhlásil. Podľa jeho informácií má napríklad Maďarsko vakcínu za štyri eurá, susedné Česko za sedem eur a my za 7,60 eura.

Správa štátnych hmotných rezerv jeho trdenia označila za "klamlivé a zavádzajúce" a dohodnutú zmluvu označil predseda správy Marián Čakajdaza jednu z najvýhodnejších. "Iné názory a vyhlásenia považujeme za zavádzanie a dezinformovanie širokej verejnosti," dodal Čakajda.

Podľa Novotného sa na Slovensku „sa čakalo na podpis zmluvy s tou správnou firmou.“ Reagoval tak na informácie zverejnené v denníku Pravda, podľa ktorých spoločnosť Sanofi Pasteur zastupuje na Slovensku asistent koaličného poslanca zo SNS Štefana Zelníka Vladimír Oleár.

Novotný rovnako ostro kritizoval aj rezort. „To, čo predvádza ministerstvo zdravotníctva, je kamufláž,“ vyhlásil Novotný. Rezort podľa neho zakrýva, že situáciu s vakcínami nezvláda. „Minister by mal konečne prestať pózovať a venovať sa ochrane zdravia ľudí,“ poznamenal poslanec.



SNS: TB o vakcínach 2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu