Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Advokát a prokurátor mali brať úplatky, oslobodili ich

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PEZINOK - Oslobodzujúci rozsudok nad advokátom Jozefom M. a prokurátorom Ondrejom G. vyniesol dnes samosudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Súd sa priklonil k názoru obhajoby, že v prípade sú viaceré procesné nedostatky.

Napríklad na hlavnom pojednávaní nemohli prečítať výpoveď svedka, ktorý dvojicu počas výsluchu pred vyšetrovateľom usvedčoval, ale pred súdom už vypovedať nechcel. Prečo nebolo možné prečítať jeho výpoveď na pojednávaní sudca zdôvodnil tak, že v prípravnom konaní nebolo v svedkovej výpovedi zaznamenané jeho vyjadrenie k poučeniu, ktoré dostal.

Obžaloba pôvodne tvrdila, že advokát Jozef M. v roku 2004 zobral úplatok od svojho vlastného klienta za to, aby požiadal prokurátora Ondreja G. o zastavenie trestného stíhania jeho klienta za podvod. Prokurátor vrátil prípad už po podaní návrhu obžaloby vyšetrovateľovi s názorom, že ide o obchodnoprávny vzťah. Źalobca tvrdil, že potom, ako policajt trestné stíhanie zastavil, úplatok 1 660 € si rozdelili advokát a prokurátor.

V druhom prípade obžaloba tvrdila, že advokát Jozef M. žiadal úplatok 1 669 € za vybavenie čo najmiernejšieho trestu pre obžalovaného z ublíženia na zdraví na lučeneckom súde. Potom si podľa prokuratúry vypýtal ešte ďalších 1 669 € za to, že vybaví, aby odvolací súd nezvýšil obžalovanému vymeraný päťročný trest.

Sudca aj v tejto veci advokáta oslobodil. V treťom prípade prokuratúra pôvodne žalovala advokáta Jozefa M., že prijal úplatok 664 € za vybavenie odkladu výkonu trestu, sudca to však verdiktom nepotvrdil, advokáta oslobodil. Prokurátor pôvodne pre dvojicu žiadal nepodmienečné, ako aj peňažné tresty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu