Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Kvôli dôchodku podplatila lekára, vyviazla s pokutou 200 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA - Na peňažný trest dvesto eur odsúdil dnes samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici Máriu Kováčovú (54) z Bánoviec nad Bebravou. Sumou najmenej 33 eur podplatila posudkového lekára v Bánovciach nad Bebravou, aby jej pomohol dostať sa k invalidnému dôchodku. Ak by sa Kováčová úmyselne zaplateniu vyhla, pôjde do väzenia na dva mesiace.

Kováčová dala peniaze v decembri minulého roku posudkovému lekárovi Milanovi F. v priestoroch pracoviska Sociálnej poisťovne v Bánovciach nad Bebravou. Lekár jej mal za to vybaviť posúdenie zárobkovej a pracovnej činnosti tak, aby mohla dostať invalidný dôchodok.

Tým poskytla úplatok v súvislosti s obstarávaním veci všeobecného záujmu, čím spáchala prečin podplácania. Rozsudok sudca vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry a obvinená Kováčová.

Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Lekára za tento a ďalšie úplatky odsúdili v samostatnom konaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu