Piatok14. jún 2024, meniny má Vasil, zajtra Vít

Vodiči zúria, ukradli stĺpiky na ochranný plot!

Zlodeji ukradli 123 stĺpikov. Zobraziť galériu (6)
Zlodeji ukradli 123 stĺpikov. (Zdroj: Topky.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Výstavbu ochranného oplotenia pred zverou na rýchlostnej ceste R1 komplikujú zlodeji. Medzi Zvolenom a Banskou Bystricou ukradli 123 oceľových stĺpikov.

Zlodeji touto krádežou poriadne nahnevali vodičov. Na bezpečnú jazdu po rýchlostnej ceste R1 medzi Zvolenom a Banskou Bystricou totiž čakajú už niekoľko rokov. Havárie so zvieratami sa tam stávajú veľmi často. A práve plot má kolíziám zabrániť. Jeho výstavba sa však komplikuje. „Polícia vo Zvolene pátra po páchateľovi, ktorý ukradol na rýchlostnej komunikácii R-1 zo Zvolena do Banskej Bystrice oceľové pozinkované stĺpiky,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Stĺpiky zmizli prvýkrát z pondelka na utorok. Zlodeji si najskôr odniesli 64 kusov. Druhýkrát sa vrátili z utorka na stredu. Medzi Sliačom a obcou Kováčová si odniesli ďalší 59 kusov. „Spoločnosti zo Zvolena spôsobil krádežou škodu odhadnutú na 512 eur a spoločnosti z Bratislavy vznikla škoda 472 eur,“ doplnila hovorkyňa.

Okrem vodičov sú rozhnevaní aj pracovníci dodávateľskej firmy. V prípade priaznivého počasia chceli oplotenie z jednej strany cesty dokončiť do Vianoc. Krádežou stĺpikov sa ich zámer vážne skomplikoval.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu