Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

SDKÚ reaguje na Zmajkovičovú: Neuveriteľná lož a farizejstvo

Tomáš Galbavý
Tomáš Galbavý (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Za „neuveriteľnú lož a farizejstvo“ považuje opozičná SDKÚ-DS argument, že návrh zákona na obmedzenie poslaneckej imunity stiahol dnes Smer-SD pre nedostatočnú podporu.

„Hlavný dôvod vidíme v tom, že sa poslanci Smeru-SD zľakli, že návrh na obmedzenie poslaneckej imunity bude naozaj úspešný,“ uviedol pred novinármi Tomáš Galbavý z SDKÚ-DS. Pripomenul, že za koaličný návrh by hlasovali aj opoziční poslanci z SDKÚ-DS a mal tiež podporu poslaneckého klubu KDH. Podľa jeho straníckeho kolegu Petra Miššíka by na prijatie tohto ústavného zákona mali dosť hlasov. Galbavý je presvedčený, že prijatie tohto návrhu zákona mohlo byť jedinečnou historickou príležitosťou, aby si poslanci obmedzili imunitu. „Bohužiaľ, strana Smer-SD tomu zabránila,“ dodal.

Renáta Zmajkovičová zo Smeru-SD, ktorá návrh ústavného zákona do pléna predložila, tvrdí, že v koaličných i opozičných kluboch nemal návrh potrebnú podporu. „Zákon, ktorý som navrhovala, nemá podporu v koaličných kluboch, nebola podpora ani vo vlastnom klube a opozícia sa nevyjadrila jednoznačne, preto som návrh stiahla,“ povedala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu