Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

SHMÚ: Podľa očakávaní rieka Morava v Záhorskej Vsi stále stúpa

BRATISLAVA - Podľa očakávaní hydrológov dnes naďalej stúpala hladina rieky Morava v Záhorskej Vsi. Jej hladina od poludňajšieho merania stúpla o 3 centimetre na 570 centimetrov.

Oproti meraniu o 06:00 ráno je to vzostup o 23 centimetrov. Stále tu platí tretí stupeň povodňovej aktivity. Morava v Moravskom Sv. Jáne už kulminovala a klesla na 517 centimetrov.

Platí tu druhý stupeň povodňovej aktivity. Ako agentúru SITA informovali z Hydrologickej informačnej a predpovednej služby Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ), hydrológovia zaznamenali mierny vzostup aj v dolnej časti slovenského úseku Dunaja, v Medveďove, Komárne a Štúrove platí prvý stupeň povodňovej aktivity.

Druhý stupeň povodňovej aktivity platí na Latorici vo Veľkých Kapušanoch, kde je rieka momentálne na úrovni takmer 640 centimetrov. Druhý stupeň platí aj na Bodrogu v Strede nad Bodrogom. Hladina rieky vystúpila na 703 centimetrov.

Hladiny ostatných tokov sa ustálili alebo klesli. Prvý stupeň povodňovej aktivity ešte platí na Váhu v Kollárove a na Nitre v Nových Zámkoch. Oproti raňajším meraniam Nitra klesla o 60 centimetrov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu