Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Bývalému bubeníkovi Maduaru našli drogy za dvetisíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Metamfetamín, z ktorého sa vyrába pervitín, v hodnote viac ako dvetisíc eur našli v utorok policajti u bývalého bubeníka známej hudobnej skupiny Maduar Ladislava Duloviča (37) z Rimavskej Soboty. Ten sa momentálne nachádza v cele predbežného zadržania. Potvrdil to dnes okresný policajný riaditeľ v Rimavskej Sobote Miroslav Bitala.

Podľa jeho ho polícia zadržala na Ulici Mikszátha. “Priamo u neho našli biely prášok kryštalického pôvodu o hmotnosti 3,5 gramu,” uviedol Bitala.

Okresný riaditeľ ďalej uviedol, že následne u Ladislava Duloviča vykonali domová prehliadku, policajti zasahovali aj na jeho pracovisku v bare Reduty Čierny orol na Hlavnom námestí tesne pred záverečnou. “Počas týchto prehliadok dobrovoľne vydal ďalších 7,5 gramu uvedenej látky,” konštatoval policajný riaditeľ. Ako ďalej poznamenal, látka bola zaslaná na expertízne skúmanie, ktoré potvrdilo, že ide o psychotropnú látku metamfetamín, z ktorej sa vyrába droga pervitín. Za viac ako 214 jednorazových dávok by mohol zinkasovať viac ako dvetisíc eur.

Pri zásahu polície bol zadržaný aj ďalší muž, R. D., ktorý v bare Reduty Čierny orol s Ladislavom pracoval. Počas prehliadok v sklade baru policajti zaistili aj iné látky, ktoré ešte skúmajú. Podľa našich informácií by s najväčšou pravdepodobnosťou mohlo ísť o heroín. Ladislav Dulovič mal údajne drogy pre vlastnú potrebu. Ako Bitala uviedol, bolo začaté trestné stíhanie vo veci nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi. “Páchateľom za ich skutok hrozí trest odňatia slobody od štyroch do 15 rokov,” zdôraznil okresný riaditeľ.

Bar, v ktorom zasahovala polícia je súčasťou zariadenia Spojenej školy v Rimavskej Sobote. Jej riaditeľ Jaroslav Bagačka je z celého prípadu rozhorčený. “Nemal som tušenie o týchto skutočnostiach,” povedal. Ako zdôraznil, ide o prevádzku, kde neprebiehal odborný výcvik študentov. Bar bol bežnou prevádzkou. Podľa slov riaditeľa na škole plánujú dôsledné kontroly prípadného užívania drog žiakmi. “Robili sme ich aj v minulosti a nikdy pri nich nebolo nič zistené,” povedal Bagačka. Ladislav Dulovič bol podľa neho zamestnancom školy približne štyri roky, s jeho prácou boli spokojní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu