Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V ilavskej väznici urobili jednu z najväčších razií!

Väzenie Ilava
Väzenie Ilava

ILAVA - Počas rozsiahlej razie v ilavskej väznici sa podľa ministerstva spravodlivosti medzi odsúdenými nenašli drogy, zbrane ani mobilné telefóny. Nepotvrdili sa tak nedávne informácie z médií, podľa ktorých sa tieto nepovolené predmety a omamné látky vo väzení objavili.

Dnes o tom informoval hovorca ministerstva spravodlivosti Michal Jurči. Na akcii sa podieľalo šesť desiatok príslušníkov špecializovaných zásahových jednotiek, nechýbali ani psy vycvičené na hľadanie drog.

"Razia bola zameraná na dôkladnú osobnú prehliadku obvinených a odsúdených, prehliadku osobných vecí, ciel, preklepanie mreží. Tiež bola zameraná na preverenie spojovacích a signálno-bezpečnostných prostriedkov bezpečnosti, funkčnosť celových gátrov a zámkov, dverí, sektorových priechodov a ukrývanie nedovolených predmetov v uvedených priestoroch," poznamenal Jurči.

Počas prehliadky väzňom zobrali asi dve desiatky látok neznámeho pôvodu. Expertíza však neskôr ukázala, že nešlo o drogy. Jurči pripustil niektoré bližšie nespresnené nedostatky, ktoré však údajne neohrozujú bezpečnosť v ústave.

"Z hľadiska rozsahu a komplexnosti išlo o najväčšiu raziu za posledné roky," dodal hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu