Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KIA poprela, že opäť preruší výrobu

Automobilka Kia Motors
Automobilka Kia Motors

ŽILINA - Automobilka Kia Motors poprela, že na budúci týždeň v pondelok zastaví vo svojom závode neďaleko Žiliny na jeden deň výrobu. Informoval hovorca spoločnosti Dušan Dvořák. O prerušení výroby dnes informoval denník Hospodárske noviny. Kia v uplynulých mesiacoch opakovane krátkodobo pozastavila produkciu áut, dôvodom bol znížený dopyt zákazníkov.

"Dňa 16. novembra bude výroba v závode Kia Motors Slovakia prebiehať štandardne vo všetkých výrobných prevádzkach. Automobily sa vyrábajú v dvoch pracovných zmenách a výroba motorov prebieha v trojzmennej prevádzke," poznamenal Dvořák.

Kia Motors Slovakia v minulom roku zvýšila medziročne tržby o 24 percent na asi 2,23 miliardy eur (viac než 67 miliárd korún). V závode pri Žiline vyrobila vlani viac než 200.000 vozidiel, objem produkcie tak medziročne vzrástol o 38 percent. Na prelome rokov však automobilka pocítila dôsledky svetovej hospodárskej krízy a produkciu musela pribrzdiť.

"Očakávame, že celková produkcia v roku 2009 presiahne úroveň 150.000 automobilov. Výroba do konca roka bude zohľadňovať vývoj na trhu, konečné dosiahnuté výsledky budeme prezentovať začiatkom roka 2010," dodal hovorca. Podľa pôvodných zámerov plánovala automobilka na Slovensku postupne vyrábať asi 300.000 vozidiel ročne.

Spoločnosť vyrába na Slovensku model Kia cee'd a Kia Sportage. Začiatkom budúceho roka chystá tiež sériovú výrobu nového športovo-úžitkového modelu Hyundai ix35. Vo fabrike v súčasnosti pracuje 2800 ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu