Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KIA pre znížený dopyt pozastaví na dva dni výrobu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽILINA - Spoločnosť KIA Motors vo svojej fabrike neďaleko Žiliny nebude vo štvrtok a v piatok pre znížený záujem zákazníkov vyrábať autá. Produkcia motorov bude pokračovať. ČTK to dnes potvrdil hovorca KIA Motors Slovakia Dušan Dvořák. K obdobnej odstávke došlo aj minulý a predminulý piatok.

"Znížený dopyt súvisí so súčasnou nestabilnou situáciou na európskom trhu. Naďalej platí, že sa budeme prispôsobovať reálnym požiadavkám trhu," poznamenal Dvořák.

KIA Motors Slovakia v minulom roku zvýšila medziročne tržby o 24 percent na asi 2,23 miliardy eur (viac než 67 miliárd korún). V závode pri Žiline vyrobila vlani viac než 200.000 vozidiel, objem produkcie tak medziročne vzrástol o 38 percent. Na prelome rokov však automobilka pocítila dôsledky svetovej hospodárskej krízy a produkciu musela pribrzdiť. Spoločnosť vyrába na Slovensku model KIA cee'd a KIA Sportage. Začiatkom budúceho roka chystá tiež sériovú výrobu nového športovo-úžitkového modelu Hyundai ix35. Podľa pôvodných zámerov chcela automobilka na Slovensku zamestnávať približne tri tisícky ľudí a ročne vyrábať asi 300.000 vozidiel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu