Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

NAD VECOU Kampaň na župné voľby zatiaľ iba nudí

Prvé zasadnutie členov Ústrednej volebnej komisie pre voľby do orgánov samosprávnych krajov.
Prvé zasadnutie členov Ústrednej volebnej komisie pre voľby do orgánov samosprávnych krajov.

Blížiace sa župné voľby nechávajú Slovač chladnou, hoci by nemali. Župani držia v hrsti veľké peniaze a ak sú schopní, môžu formovať podobu kraja, v ktorom vládnu, podľa svojich predstáv, v ideálnom prípade aj podľa predstav občanov.

Spoločným menovateľom kampane je zatiaľ nuda. Z plagátov na nás padajú bezvýrazné tváre ozdobené buď štipkou sebavedomia dodaného politickou príslušnosťou, prípadne solídnym rozpočtom na kampaň, alebo kopou naivity dodanej štatútom „nezávislosti“. Z tvárí niektorých adeptov na župana je znateľné, že nedokážu presvedčiť ani seba samého, že oni sú tou najlepšou voľbou. (Zaujímavé, že ani jedného nenapadlo zapózovať na bilboardoch v ozajstnom župane.)

Tragikomický kolorit dopĺňajú tragikomické hesla. (znížim počet úradníkov o 15 percent!, viac zelene, menej drog!, atď.), no a nad všetky tie panské sľuby na zajačom chvoste sa majestátne týči smelý plán zaviesť v hlavnom meste verejnú dopravu zadarmo (chýbalo už len dodať „pre proletárov všetkých krajín“). O jediný malý vzruch sa postaral premiér, ktorý škrtol banskobystrického župana zo zoznamu chránencov, čím zároveň škrtol aj jeho šance na znovuzvolenie. Tento krok nepochybne zocelí vnútrostranícku disciplínu a smerom k verejnosti aj povesť strany, ktorá dokáže oddeliť kúkoľ od pšenice. Tak čo, chystáte sa voliť?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu