Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dočasne uzavreli slovensko-ukrajinské hranice

Hraničný priechod Ubľa
Hraničný priechod Ubľa (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Od dnešného rána je dočasne uzavretý ukrajinsko-slovenský hraničný priechod Veľké Slemence – Mali Selmenci, peší a cyklisti nebudú môcť použiť ani hraničný priechod Ubľa – Malyj Bereznyj, informovala Lucia Garajová z komunikačného odboru kancelárie ministerstva vnútra. Hranice sú uzavreté od 08:00 v súvislosti s epidémiou chrípky A(H1N1).

Na automobilových priechodoch Ubľa a Vyšné Nemecké a železničnom priechode Čierna nad Tisou budú služobní lekári, ktorí budú výberovo kontrolovať cestujúcich. Pre obyvateľov pohraničných obcí dovezú zo štátnych hmotných rezerv ochranné rúška. Informoval o tom na pondelkovom mimoriadnom brífingu minister vnútra Robert Kaliňák.

Colníci a policajti budú vybavení bezkontaktnými meračmi teploty, aby mohli zistiť cestujúcich so zvýšenou teplotou. Pre zhruba 100-tisíc obyvateľov okolo 300 pohraničných obcí štát poskytne 300-tisíc ochranných rúšok, ich distribúciu záujemcom budú zabezpečovať starostovia.

Podľa ministrových informácií sa situácia s chrípkou na Ukrajine v súvislosti so Slovenskom nezmenila a v prihraničných oblastiach nie je zatiaľ zvýšený výskyt respiračných chorôb. Mimoriadne opatrenia sú preventívne a okrem zníženia počtu cestujúcich cez hranice na nevyhnutnú mieru je podľa Kaliňáka ich účelom aj zdôrazniť obyvateľom dôležitosť vlastnej ochrany. Minister prostredníctvom médií požiadal obyvateľov Slovenska, aby cestovali na Ukrajinu iba v nevyhnutnom prípade.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu