Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ukrajina má 67 obetí H1N1, vyše štvrť milióna nakazených!

Na Ukrajine sa proti chrípke chránia rúškami
Na Ukrajine sa proti chrípke chránia rúškami

BRATISLAVA – Nová chrípka vyčíňa na Ukrajine. Zomrelo 67 ľudí, tretina z toho mala vírus H1N1. Vyše štvrť milióna ľudí je nakazených. Slovensko sprísňuje režim na hraniciach. Nakúpi aj viac vakcín.

Od dnes je uzavretý hraničný priechod pre peších Veľké Slemence a Ubľa. Na priechodoch budú lekári výberovo kontrolovať cestujúcich. Ľudia v pohraničí dostanú ochranné rúška. Colníci a policajti a budú chodiť s bezkontaktnými teplomermi.

Podľa hygienikov ale Slovensko nezaznamenalo zvýšený výskyt chorých. Ľudia stále chodia na Ukrajinu aj nakupovať. Robia tak na svoje vlastné riziko.

Slovensko nakúpi viac vakcín. Už na budúci mesiac. Dlhšie sa čakalo vraj preto, že sme vybavovali lepšie podmienky na kúpu.

Ukrajina požiadala EÚ aj Spojené štáty o pomoc. Nakúpila 16 ton antivirotík zo Švajčiarska. Zatvorili všetky školy, bary, kaviarne, nočné kluby, divadlá aj trhoviská. Potrvá to najmenej týždeň. Prokuratúra rieši, či ministerstvo nezanedbalo boj s chrípkou, a či dobre využili peniaze.

Opatrenia prijímajú aj ďalšie krajiny. V Rumunsku zakázali návštevy v nemocniciach. V Turecku už novej chrípke podľahlo deväť ľudí. Zomreli aj tri deti a jedno bábätko.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu