Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Slovensko sprísni režim na hraniciach s Ukrajinou!

Colníčka na hranici s Ukrajinou sa chráni rúškom
Colníčka na hranici s Ukrajinou sa chráni rúškom

BRATISLAVA - Slovensko pre epidémiu chrípky sprísni režim na hraniciach s Ukrajinou. Od utorka budú uzatvorené priechody pre peších vo Veľkých Slemenciach a Ubli, na ďalších priechodoch budú lekári kontrolovať náhodne vybraných cestujúcich z Ukrajiny.

Policajti a colníci by mali dostať bezkontaktné prístroje na meranie telesnej teploty a obce v blízkosti hraníc získajú od štátu ochranné rúška. Informoval o tom dnes minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

Preventívne opatrenia by podľa ministra mali prispieť k zníženiu počtu cestujúcich. Počet ľudí, ktorí prechádzajú hranicou, napriek epidémii na Ukrajine neklesol. Chrípke na Ukrajine už podľahlo 67 ľudí, viac ako štvrť milióna obyvateľov sa vírusom nakazilo. Kaliňák odporučil, aby Slováci na Ukrajinu zbytočne necestovali. Na východnom Slovensku zatiaľ nárast počtu nakazených chrípkou neevidovali.

Starostovia pohraničných obcí budú mať od utorka na oddeleniach hraničnej kontroly k dispozícii okolo 300.000 hygienických rúšok zo štátnych hmotných rezerv. "Samozrejme nemôžeme nič nútiť, môžeme len sa snažiť o to, aby boli občania uvedomelejší," dodal Kaliňák. V prípade dramatického nárastu chorých na Ukrajine by sa podľa neho mohli hraničné priechody úplne uzavrieť.

Na slovensko-ukrajinských hraniciach v Čiernej nad Tisou už bola zriadená izolačná miestnosť pre podozrivých z ochorenia. Pred cestou na Ukrajinu varovalo svojich občanov aj Poľsko, Bielorusko zas na hraniciach posilnilo zdravotné kontroly.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu