Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Séria martinských vlamačov sa skončila na 19!

Po jednom z vlámaní Zobraziť galériu (3)
Po jednom z vlámaní

BRATISLAVA/ŽILINA – Každá séria sa raz skončí a platí to aj pre martinských vlamačov. Policajti zadržali trojicu mužov (20, 27 a 32 rokov), ktorí majú za sebou sériu 19 vlámačiek v Martine a okolí. Prevažnú väčšinu má na svedomí najmladší z nich, pri iných asistoval svojím dvom komplicom, alebo ich spáchali samostatne.

Trestnú činnosť najmladšieho zlodeja vyšetrujú už od apríla. Do objektov sa podľa polície dostával tak, že preskočil plot, roztiahol mreže alebo vytlačil okno. V niektorých prípadoch sa do objektu dokonca vôbec nedostal a kradol len cez vzniknutý otvor. Takto postupoval v športovej predajni, kde si po vypáčení okna pritiahol celý regál so značkovým oblečením, ktoré ukradol.

Pri inom vlámaní spolu s ďalšími dvoma zlodejmi jeho komplic (27) rozbil okno na aute, ktoré vykradli. Z vykradnutých objektov trojica brala všetko, čo sa dalo speňažiť. Ako uviedla polícia vo svojej správe, kradli hotovosť, príručné pokladničky, mobily, elektroniku, predmety zo žltého kovu, bicykle, ale aj ultrazvukový prístroj na počúvanie oziev plodu alebo pohotovostnú lekársku tašku. Na mieste nenechali ani čerpadlá alebo kondenzačný kotol z vykradnutého nákladného auta. Všetky veci odpredávali a získané peniaze míňali, skonštatovala polícia.

Krádežami spôsobili škodu za viac ako 23 320 eur. Celkovo polícia vyšetruje 19 krádeží, ktoré vyšetrovateľ spojil do spoločného konania proti všetkým trom obvineným. Vyšetrovateľ obvinil z prečinu krádeže všetkých troch zadržaných mužov. Dvoch (20 a 32) vyšetrovateľ obvinil aj z poškodzovania cudzej veci. Najmladší čelí aj obvineniu z porušovania domovej slobody. Obvineným hrozí trest odňatia slobody až na tri roky. Informovala o tom žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu