Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Za búranie bratislavského PKO nebudú nikoho stíhať

Park kultúry a oddychu
Park kultúry a oddychu (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia nebude nikoho stíhať za aprílové búranie bratislavského Parku kultúry a oddychu (PKO). Začatie likvidácie jednej z hál podľa nej nie je trestným činom, a vyšetrovanie preto minulý mesiac zastavila. Informoval o tom hovorca bratislavskej polície František Peczár.

Trestné oznámenie podali pred časom občianski aktivisti, podľa ktorých boli pri prácach ohrození ľudia.

Spoločnosť Henbury Development začala búrať jednu z hál PKO v polovici apríla. Komplex budov, v ktorých sa ročne konajú stovky kultúrnych a spoločenských podujatí, patrí mestu, firma však od neho pred viac ako štyrmi rokmi získala pozemky pod PKO. Henbury Development práce zastavil až po tom, čo mesto splnilo jeho podmienku a nechalo predĺžiť búracie povolenie na budovu do konca roka 2011.

Aktivisti podali na políciu viacero trestných oznámení na neznámeho páchateľa, vrátane všeobecného ohrozenia, poškodzovania cudzej veci a podozrenia z vydierania. Vyšetrovateľ ich podľa Peczára všetky preveril a vyšetrovanie zastavil.

Elenu Pätoprstú zo združenia Ekofórum rozhodnutie polície prekvapilo. "Podľa nás sa ten skutok reálne stal. Tam naozaj boli ľudia ohrození," uviedla. Aktivisti už skôr tvrdili, že búranie sa začalo počas plnej prevádzky PKO, keď nebol vypnutý plyn, elektrina a údajne hrozilo aj zrútenie stropu.

Osud PKO nie je stále vyriešený. Mestskí poslanci primátora zaviazali, aby požiadal o zrušenie búracieho povolenia na budovy. Za zachovanie kultúrneho stánku sa tiež v petícii vyjadrili tisícky ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu