Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poslanci neschválili odkúpenie pozemkov pod PKO

Park kultúry a oddychu v Bratislave
Park kultúry a oddychu v Bratislave

BRATISLAVA - Bratislavskí mestskí poslanci dnes neschválili opätovné odkúpenie pozemkov pod Parkom kultúry a oddychu za 24,7 milióna eur (744,11 milióna korún) od spoločnosti Henbury Development. Podľa poslancov je požadovaná cena, ktorá je viac ako 2,5-násobok pôvodnej ceny, privysoká.

Primátora Andreja Ďurkovského poslanci požiadali, aby v rokovaní s investorom pokračoval a pokúsil sa dojednať nižšiu cenu. Mesto predalo pozemky pod PKO pred štyrmi rokmi za 281 miliónov Sk (9,3 milióna eur). Mesto sa snaží aj po nátlaku občianskych aktivistov pozemky získať naspäť. "Mne sa tá cena zdá nehorázne vysoká," povedal počas diskusie mestský poslanec a starosta mestskej časti Petržalka Milan Ftáčnik. Námestník primátora Milan Cílek tiež upozornil, že mesto nemá v rozpočte dostatok peňazí, a muselo by tak siahnuť do rezervného fondu.

Z materiálu vyplýva, že majiteľ pozemkov Henbury Developemnt si do výšky predajnej ceny zarátal aj ušlý zisk a náklady, ktoré do projektu investoval. Ďurkovský sa chce stretnúť so zástupcami spoločnosti v lete. Henbury Development by mohlo podľa primátora cenu napokon znížiť. Primátor tiež pripustil, že dohoda medzi mestom a investorom je možná. "Ekonomická situácia aj v podnikateľskom sektore sa mení," dodal bez bližších podrobností.

Hlavné mesto predalo pozemky pod PKO s tým, že komplex budov bude využívať dovtedy, kým si nenájde náhradu za PKO. Investor, ktorý má údajne blízko k finančnej skupine J&T, však tento rok v apríli začal s búraním budovy. Asanáciu zastavil po tom, čo bolo predĺžené búracie povolenie na budovu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu