Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Henbury Development bude rokovať o pozemkoch pod PKO

PKO
PKO

BRATISLAVA - Spoločnosť Henbury Development, s.r.o. je pripravená na rokovania s primátorom Bratislavy Andrejom Ďurkovským o pozemkoch pod Parkom kultúry a oddychu.

Potvrdila to mediálna zástupkyňa spoločnosti Soňa Potheová. K týmto rokovaniam primátora zaviazali mestskí poslanci po tom, ako neodsúhlasili kúpu pozemkov za 24,7 mil. €. Túto sumu za prípadný predaj pozemkov uviedla spoločnosť ako ich vlastník ešte v apríli. Mestu sa ale suma zdá príliš vysoká a neadekvátna. "Investor však stále trvá na tom, že pozemky nie sú na predaj a chce na nich stavať," zdôraznila Potheová. Bližšie sa k tejto veci pred rokovaniami spoločnosť vyjadriť nechcela. "Pred rokovaniami to nie je korektné a slušné," povedala Potheová.

O tom, že spoločnosť má naďalej záujem na svojich pozemkoch stavať, vie aj mesto. "No v prípade pretrvávajúceho záujmu o spätné odkúpenie uvádza sumu 24,7 mil. eur. Zástupcovia spoločnosti Henbury Development výšku tejto sumy opätovne potvrdili tento týždeň," povedala hovorkyňa primátora Beatrice Szaboová. Mediálna zástupkyňa spoločnosti sa k nedávnemu potvrdeniu ceny nevedela vyjadriť. Podľa nej žiadne oficiálne rokovania medzi investorom a mestom v poslednom období neboli.

Rokovania o budúcnosti Parku kultúry a oddychu (PKO) sa presunuli na jeseň. Rozhodli o tom mestskí poslanci na poslednom zasadnutí parlamentu. Dovtedy mestský parlament predĺžil primátorovi mesta Andrejovi Ďurkovskému termín na splnenie uznesení zastupiteľstva v súvislosti s PKO. Primátor mal totiž požiadať staromestský stavebný úrad o zrušenie búracieho povolenia pre PKO a vypovedať zmluvu s vlastníkom pozemkov pod PKO.

Zároveň mal poslancom predložiť informáciu o aktuálnej situácii okolo PKO či návrhy na riešenie tejto problematiky. Napriek tomu, že primátor uznesenia podpísal, stále ich nesplnil. Dal si vypracovať právnu analýzu, podľa ktorej sa navrhované kroky neodporúčajú. V septembri by mal primátor zároveň poslancov informovať o výsledkoch rokovaní o cene za pozemky. S investorom by mal rokovať v lete. Návrh o spätnom odkúpení pozemkov je podľa mesta iniciatívou aktivistov zasadzujúcich sa za zachovanie pôvodného PKO.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu