Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

So SNS dovládneme aj so zaťatými zubami, tvrdí Mečiar

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ľudová strana - Hnutie za demokratické Slovensko chce dovládnuť do budúcich parlamentných volieb v súčasnom zložení vládnej koalície, so Smerom-SD a SNS.

"Istú korektnosť voči sebe zachovávame, aj keď so zaťatými zubami," zhodnotil dnes súčasnú situáciu v koalícii predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar v diskusnej relácii Na telo.

Mečiar berie podľa vlastných slov koaličného partnera - SNS, ako "rodného brata", lebo si ho nevyberal a "bol daný". Podľa Mečiara sa pod vzťahy jeho strany a SNS podpísali rôzne škandály zo strany národniarov, akými boli napríklad netransparentné tendre.

"Medzi nami začal dialóg trochu inak. A Slotov štýl je taký, že kde mal dať on vecnú odpoveď, prechádza do osobného riešenia," zhodnotil Mečiar, ktorý nechcel komentovať nedávne vyjadrenia Jána Slotu na svoju osobu.

"Bolo nešťastné zobrať SNS a Slotu do vládnej koalície, zmenila sa veľmi negatívne politická kultúra," skonštatoval ďalší diskutér predseda SMK Pál Csáky. "Slota je taký dobrodruh v slovenskej politike, ktorý hovorí niečo iné, primitívnu protimaďarskosť používa ako určitú dymovú clonu, pričom mu ide o osobné veci s pozadím ekonomických cieľov," zhodnotil Csáky.

Mečiar sa podľa jeho slov chystal dať spolu s koaličnými partnermi - Smerom-SD a SNS, "na frak" Csákyho reakciám okolo slovenského jazykového zákona na európskej úrovni.

"Ale po tom vyjde jeden koaličný partner a oznámi svetu, že sa pripravuje slovensko-maďarská vojna. A je po našej diplomatickej ofenzíve... Objektívne nám poškodil," povedal Mečiar o Slotovi a priznal, že šéf národniarov robí vo viacerých prípadoch v slovensko-maďarskej politike medvediu službu.

Mečiar verí, že sa ĽS-HZDS po budúcoročných parlamentných voľbách dostane nielen do Národnej rady SR, ale aj do vlády. V stranách súčasnej slovenskej opozície však nevidí budúcich možných partnerov. "Dzurindovci donesú okrem samých seba tie isté názory, tie isté koncepcie. Nič nové nenosia pre toto obdobie," vyhlásil Mečiar a dodala, že KDH programovo stagnuje už od prípravy odchodu z funkcie jeho donedávneho lídra Pavla Hrušovského.

"Obavy z pána Csákyho sú veľmi veľké, že prinesie vysokú mieru nacionalizmu...aj on, aj Bugár," povedal Mečiar.

"Išiel by som do vlády, a také je rozhodnutie, s Robertom Ficom, kedykoľvek. Vieme sa dohodnúť a vieme stabilizovať vývoj. Nemáme žiadne uznesenie, ani negatívne ani pozitívne o Jánovi Slotovi. Je to otázka vývoja jeho osoby, jeho strany," povedal Mečiar o budúcom možnom vstupe do koalície so SNS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu