Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Brutálne zavraždil dôchodkyňu, čaká na doživotie

Ilustračná foto
Ilustračná foto

BRATISLAVA - Najvyšší súd bude prejednávať prípad brutálnej vraždy dôchodkyne. Tú spáchal český občan Igor Tököli (42). Súd by mal definitívne potvrdiť doživotie, ktoré vrah dostal vlani od banskobystrického súdu.

Pôvodom Slovák Tököli pred štyrmi rommi kvôli starému rádiu podrezal hrdlo dôchodkyni (84) v jej dome v obci Prestavlky pri Žiari nad Hronom. Žena vykrvácala.

Pred pojednávaním sa vrahovi podarilo ujsť do Česka. Bol na neho vydaný eurozatykač a českí policajti ho odovzadali. Už mesiac bol totiž vo väzení, lebo ho viackrát chytili ako šoféruje bez vodičáku.

Tököli si chcel s komplicom od svojej obete údajne iba požičať peniaze. Igor Šarközi zostal vonku a strážil. Tökölimu žema odmietal požičať a keď si sadla na stoličku, chytil ju za krk a kuchynským nožom jej podrezal hrdlo.

Potom s komplicom prehľadali dom ale nič vzácne nenašli. Zobrali rádio za 300 korún a náramok.

10. júla 2008 banskobystrický krajský súd Tököliho odsúdil na doživotie a jeho komplica Šarköziho oslobodil. To sa nepáčilo Krajskej prokuratúre a podala odvolanie. Na jeho základe je dnes odvolacie konanie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu