Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Priotrávili turistov

V demänovskom penzióne Relax unikol kysličník uhoľnatý
V demänovskom penzióne Relax unikol kysličník uhoľnatý

DEMÄNOVÁ - Štrnásť turistov z Čiech a Poľska sa včera ráno priotrávilo kysličníkom uhoľnatým. K hromadnej otrave došlo v penzióne Relax v Demänovej z dosiaľ nezistených príčin. Postihnutí, medzi ktorými bolo aj jedno dieťa, skončili v nemocnici v Liptovskom Mikuláši.

Prvé príznaky otravy začali zahraniční hostia v penzióne pociťovať ráno okolo 9. hodiny. Bolela ich hlava, ťažšie sa im dýchalo, boli malátni. Keďže problémy neprestávali, vyhľadali lekársku pomoc.

"Podľa výsledkov rozboru z Martina pacientov otrávili kysličníkom uhoľnatým. Nie je to však nič vážne, všetci sú v dobrom stave, postupne ich budeme môcť prepustiť," uviedol riaditeľ Nemocnice s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši Pavol Cvengroš.

Jedna pacientka, ktorá je astmatička, zostane zrejme v opatere lekárov dlhšie. Príčiny otravy kysličníkom uhoľnatým, ktorý vzniká pri nedokonalom spaľovaní, už skúmajú odborníci. Ešte dopoludnia prekontrolovali objekt hasiči, tí však nezistili prítomnosť žiadnej podozrivej látky.

V priebehu dňa mali prísť penzión prezrieť aj plynári z Banskej Bystrice. Penzión je totiž napojený na ústredné kúrenie. Jeho majiteľa sa nám zastihnúť nepodarilo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu