Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Exluzívne: Čo ukrýva most Košická!

Most Košická Zobraziť galériu (6)
Most Košická

BRATISLAVA - Piaty most cez Dunaj by mal byť dokončený približne koncom júna. Stále však skrýva viacero "zatvorených vrát," kde verejnosť nesmie. Nový Čas vám prináša exkluzívne zábery z prehliadky po novom moste. Pozreli sme sa na most zblízka, prinášame fotografie znútra a pohľad z vtáčej perspektívy, ktorý ponúka výhľadová plošina!

Martin Gál zo stavebného dozoru Metra Investing lezie dovnútra mosta úzkym otvorom. Na plošinu vedú až štyri cesty v oblúkoch mosta zo všetkých strán. Sú však veľmi úzke a treba byť fyzicky zdatný.

Most znútra, kde sa asi málokto dostane. Robotníci tieto priestory nazývajú brucho veľryby. Bude tadiaľto viesť potrubie s vodou a počíta sa aj s dvomi parovodmi do budúcnosti.

Na vrchole mosta. Výhľadová plošina ponúka pohľad z vtáčej perspektívy, ktorý je neopísateľný. K vrcholu treba vyšliapať 176 schodov a niekoľko metrov pešo. So sprístupnením plošiny pre verejnosť sa však zatiaľ neráta.

Piaty most cez Dunaj je unikát a architekti mysleli aj na dizajnérske črty zospodu. Dva piliere na brehoch sú obložené špeciálnou žulou, ktorá bola privezená až z Číny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu