Pondelok10. jún 2024, meniny má Margaréta, Gréta, zajtra Jesika

Piaty most: Investor hovorí o úspechu

Piaty most má byť hotový do mája 2005.
Piaty most má byť hotový do mája 2005.

BRATISLAVA – Piaty most cez Dunaj je konečne na svojom mieste. Vedenie investorskej spoločnosti Metro považuje operáciu spojenú s otáčaním mostnej konštrukcie cez rieku za úspešnú. A to i napriek množstvu problémov a časovému sklzu.

Prvé problémy nastali s „pokrčenými“ teflónovými klznicami. Stavebníci museli podkladať pod konštrukciu tie, čo vydržali, aj niekoľkokrát za sebou. Nasledovalo zdržanie pre rozdiel vo výške koncov mosta, čo spôsobilo poškodenie otočného ložiska. Na pomoc museli prísť dva žeriavy. Klzné dráhy sa nepríjemne šúverili aj pri posúvaní mosta zo súlodia na pilier zapustený do koryta rieky. Prácu navyše komplikovala nízka hladina Dunaja a príliš silný vietor.

Práce na moste sa jeho otočením neskončili. „Budeme sa orientovať na rekonštrukciu Košickej ulice a dokončovať sa bude aj prepojenie chýbajúcich kusov oceľovej konštrukcie z oboch brehov rieky,“ tvrdí riaditeľ spoločnosti Metro Ladislav Csáder. Podľa neho na záver príde na rad umiestnenie izolácie, vozovky, zábradlia, osvetlenia a celá stavba sa bude natierať. Piaty most by mal byť úplne dokončený v máji 2005.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu