Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hrozné: Matka nútila päťročného syna žobrať

TRNAVA - Ťažko uveriť, že krkavčia matka sa priživovala na vlastnom dieťati! Svojho syna, Patrika B. (5) z Trnavy, nútila Katarína G. (43) dokonca žobrať, len aby si finančne prilepšila!

Policajný vyšetrovateľ obvinil Katarínu z týrania blízkej a zverenej osoby. Rozvedenej, nezamestnanej a doteraz netrestanej žene zveril do výchovy syna Patrika súd. Bývala s ním v otrasných podmienkach v bývalom hospodárskom dvore štátneho majetku v Trnave. Podľa hovorcu krajskej polície v Trnave Martina Korcha však chlapcovu výchovu zanedbávala. Domov sa s ním vracala neskoro v noci, prespávali vonku, citovo aj fyzicky ho vydierala. Odopierala mu stravu, oddych, oblečenie i hygienu, pohybovala sa s ním medzi alkoholikmi. Vrcholom však bolo, že ho nútila žobrať!

Patrika preto matke vzali a dali do detského domova v Trnave. Chlapec je tam už pol roka. Riaditeľka domova Zuzana Bartovičová sa k jeho zdravotnému stavu (teraz sa zotavuje z ochorenia dýchacích ciest) odmietla vyjadriť. "Patrik tu teraz nie je, je na liečení. Nič viac vám nepoviem," uzavrela Z. Bartovičová. Chlapcovu mamu stíhajú na slobode a hrozí jej 2- až 8-ročný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu