Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Putin spolu s Gašparovičom položili vence na Slavíne

Putin spolu s Gašparovičom položili vence na Slavíne. Zobraziť galériu (2)
Putin spolu s Gašparovičom položili vence na Slavíne.

BRATISLAVA - Položením vencov k pamätníku 2. svetovej vojny na Slavíne v Bratislave sa začal dnešný oficiálny program prezidentov Slovenska a Ruskej federácie Ivana Gašparoviča a Vladimira Putina.

Na slávnostnom ceremoniáli sa zúčastnili aj traja ruskí a jeden slovenský veterán. Obidve hlavy štátu poďakovali všetkým, ktorí sa zúčastnili na oslobodzovaní. Putin vyzdvihol úlohu Slovenska v boji proti nacizmu. Veteráni, ktorí s ním na Slovensko pricestovali, cítili teplo a pokoj, lebo sa cítili, ako keby prišli domov.

Prezident Gašparovič ocenil, že ani v súčasnosti ľudia nezabúdajú na tých, ktorí bojovali za slobodu. Návšteva prezidenta Putina v Bratislave a to, že si uctil obete druhej svetovej vojny, považujem za veľkú česť, uviedol pred novinármi partizánsky veliteľ generálmajor Jozef Brunovský.

Na Slavíne je pochovaných viac ako 6 800 vojakov sovietskej armády, ktorí padli v II. svetovej vojne pri oslobodzovaní Bratislavy a okolia. Pamätník odhalili v roku 1960 pri príležitosti 15. výročia oslobodenia Bratislavy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu