Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Novorodenca ukryla v drevárni!

Stav dieťaťa je vážny, ale stabilizovaný.
Stav dieťaťa je vážny, ale stabilizovaný.

KOŠICE - Krutým spôsobom chcela zatajiť pôrod stredoškoláčka Katarína J. (16) z Perína pri Košiciach. V sobotu nadránom porodila v pivnici zdravé dievčatko a ukryla ho v neďalekej drevárni! Tam ho našiel otec dievčiny Peter J. (42). Okamžite privolal záchranku. Krkavčiu matku obvinili z opustenia dieťaťa.

"Našiel som dieťatko, ale nebudem nič hovoriť," rýchlo ukončil Peter J. rozhovor pred rodinným domom. "Nevšimol som si, že je tehotná. Stále sa z toho neviem spamätať," dodal. Katkine tehotenstvo si nevšimli ani kamarátky, ktoré ju ešte deň pred pôrodom videli na diskotéke. Podchladené novorodeniatko, ktoré vážilo 3 250 gramov a meralo 51 centimetrov, ihneď previezli do Nemocnice L. Pasteura na Triede SNP v Košiciach.

"Bolo bledé a malo problémy s dýchaním," uviedla ošetrujúca lekárka. V súčasnosti je v inkubátore, pretože malo aj krvácanie do podmozgovej blany. Jeho stav je vážny, ale stabilizovaný. Rodička Katarína J. leží na gynekologickom oddelení v nemocnici v Šaci. "Museli sme jej ešte vybrať placentu. Mala silné krvácanie, pôrod sa mohol pre ňu skončiť oveľa horšie. Jej stav je už stabilizovaný," uviedol primár oddelenia Dušan Frič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu