Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

SkyEurope už z Viedne nelieta!

BRATISLAVA - Nízkonákladový prepravca SkyEurope Airlines zatiaľ bez väčších problémov vybavuje z Bratislavy lety, ktoré od soboty presunul na Slovensko z Rakúska. Pasažieri sa registrujú do prepravy na oboch letiskách, mnohí prichádzajú priamo do slovenskej metropoly.

„Spoločnosť ponúkla cestujúcim autobusovú prepravu medzi Viedňou a Bratislavou, vážnejšie sťažnosti v súvislosti s náhradným režimom zatiaľ nezaznamenala.“ Povedal to hovorca SkyEurope Tomáš Kika. SkyEurope presunul pôvodne viedenské odlety a prílety do Bratislavy po tom, čo rakúske letisko pre nevyrovnané dlhy odmietlo vybavovať stroje prepravcu. Dočasné presmerovanie letov na Slovensko zatiaľ platí do stredy.

"Nevznikli žiadne mimoriadne situácie, ani extrémne meškania, ani nervozita. Mnohí ľudia dokonca vítajú túto možnosť," zhodnotil Kika. Priamo na bratislavské letisko sa prichádzajú prihlásiť na let najmä pasažieri, ktorí cestujú do prímorských letovísk, dodal. Do prepravy sa klienti SkyEurope môžu registrovať aj na viedenskom letisku. Odtiaľ im firma ponúka bezplatný presun autobusmi, ktorými zváža aj ľudí do Rakúska po náhradnom pristátí na Slovensku.

SkyEurope chce podľa Kiku opäť využívať služby viedenského letiska, počas víkendu však obe strany rokovania nevedú. Viedeň tento týždeň už na niekoľko hodín prestala odbavovať lietadlá spoločnosti. Po dohode s firmou, že do piatkového popoludnia vyrovná svoje podlžnosti, však pokračovalo v obsluhe jej strojov.

Spoločnosť SkyEurope je od svojho vzniku v strate, jej problémy sa tento rok prehĺbili. Firma vstúpila do režimu ochrany pred veriteľmi, neskôr jej súd povolil reštrukturalizáciu pod dohľadom správcu. Pred niekoľkými týždňami oznámila, že našla investora. Získanie financií je však podmienené úspešným dokončením reštrukturalizácie.

Preklenúť problémy s hotovosťou by jej mala pomôcť aj dohodnutá krátkodobá pôžička. Správca reštrukturalizovanej spoločnosti SkyEurope Airlines, a. s., Bratislava Jozef Griščík zvolal schôdzu jej veriteľov na 21. septembra 2009 na 11:00 hodinu do priestorov Inter Hala Pasienky v Bratislave. Predmetom rokovania schôdze veriteľov bude podľa OV správa dlžníka o jeho obchodnej situácii a podnikateľskej činnosti, ďalej zistenie stanovísk veriteľov prihlásených pohľadávok, ako aj voľba veriteľského výboru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu