Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Loran odmietol úvahy, že by mal byť splnomocnencom

BRATISLAVA - Doktor filozofie a vysokoškolský pedagóg Tibor Loran v utorok odmietol úvahy o tom, že by sa mal stať v blízkej budúcnosti novým splnomocnencom vlády pre rómske komunity.

"Do doterajšej chvíle mi nikto oficiálne neponúkol zastávať funkciu splnomocnenca," povedal Loran. O tom, že by to mal byť on, informoval s odvolaním sa na zdroje z Úradu vlády predseda Rómskej iniciatívy Slovenska Alexander Patkoló.

"Je mi veľmi ťažké reagovať na tvrdenia pána Patkolóa, ktoré mi pripomínajú výplody chorého mozgu, ktoré prezentuje voči každému, kto je úspešným Rómom v tejto spoločnosti, platí dane a podieľa sa na tvorbe spoločenských hodnôt," vyhlásil Loran. Šéf RIS ho ostro slovne napadol. Okrem iného tvrdil, že Loran bol riadne odsúdený za prepadnutie a zbitie bývalej splnomocnenkyne Aniny Botošovej. Loran to dementoval. "Nemám s ňou žiadne trestnoprávne ani občianske problémy. Register trestov mám čistý," zdôraznil.

"Ide o rómskeho samozvanca, ktorý disponuje najnižším stupňom individuálneho potenciálu," vyhlásil na adresu Patkolóa Loran. Predseda RIS vládu upozornil, že Rómovia Lorana akceptovať nemôžu. Loran tvrdí opak. "Ctím si toho, že mňa Rómovia akceptujú. Poznajú ma mnohí osobne, lebo som mnohým osobne pomohol dostať sa na štandardnú cestu života a uplatniť sa na trhu práce. Za mnou sú výsledky práce," povedal Loran, ktorý je jediným vysokoškolským docentom rómskeho pôvodu na Slovensku.

Loran nechápe, prečo človek, ako Patkoló dostávajú dnes v médiách tak veľa priestoru. "Pýtam sa, prečo aj iným organizáciám, alebo iným občanom tohto štátu nie je tak mediálne venovaný priestor, ako tomuto samozvancovi," uviedol Loran. Osočovanie voči nemu je podľa neho podmienené tým, že pred niekoľkými rokmi, keď pôsobil ako prednosta mestskej časti Luník IX. odmietol Patkolovi zaplatiť jeho fiktívnu faktúru za kosenie trávy za jeden milión slovenských korún. "Odvtedy ma osočuje," dodal Loran.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu