Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kukláči robili ochranku v erotickom salóne!

BRATISLAVA - Polícia opäť zasahovala vo vlastných radoch. Tentoraz si sedmi policajti, tzv. kukláči, privyrábali vo voľnom čase ako „ochrankári“ v istom seneckom nevestinci. Vyšetrovať tento prípad začali v januári.

„Následne bolo 18. júna zadržaných 10 osôb, z nich šesť príslušníkov policajného zboru,“ povedal dnes na tlačovej besede o prípade generálny prokurátor Dobroslav Trnka. Policajti pracovali ako kukláči pod bratislavským a trnavským krajským policajným riaditeľstvom.

V sobotu sudca rozhodol o vzatí týchto desiatich osôb do väzby. V prípade je obvinený aj ďalší policajt, ktorý je však momentálne na dovolenke v zahraničí. Ako uviedol Trnka, vyšetrovanie sprevádzal v poslednej fáze aj únik informácii, napriek tomu ale boli policajti z Úradu boja proti organizovanej kriminalite úspešní a páchateľov zadržali. Aj keď vyšetrovatelia predložili dôvody na kolúznu väzbu pre páchateľov, sudca im v niektorých prípadoch nevyhovel.

„Do akcie bolo zapojených 105 príslušníkov PZ a traja prokurátori z GP,“ informoval prvý viceprezident PZ Michal Kopčík. Ako ďalej dodal, vykonali 12 domových prehliadok a sedem prehliadok nebytových priestorov, pri ktorých zaistili rôzne dôkazy. Ako uviedol Trnka, v tomto prípade nejde len o záchranu prostitútok, ale za touto činnosťou môže byť aj drogová činnosť alebo pranie špinavých peňazí.

“Niekto to celé musí organizovať, platiť, manipulovať,“ vysvetlil generálny prokurátor. Trnka dodal, že už sú na stope „páchateľa úniku informácií“. Zatiaľ desať osôb skončilo vo vyšetrovacej väzbe. Za zločin kupliarstva im hrozí trest odňatia slobody od sedem do 12 rokov. Obvinení policajti okrem toho stratia zamestnanie. Podľa policajného prezidenta Jána Packu im obvinenie rozšíria, ak vyšetrovateľ zistí, že spáchali ďalšie trestné činy. Medzi páchateľmi sú podľa Packu služobne starší i mladší kukláči.

„Musíte mať zhodnú krvnú skupinu. Nie každý má žalúdok na to, aby to robil,“ zhodnotil Packa konanie policajtov. Kukláči podľa vyšetrovateľov robili prostitútkam ochranku, a to nielen v erotickom salóne, ale aj pri tzv. eskorte. Vykorisťovaným ženám po vyplatení "ochrankárov" ostávalo asi 40 percent z ich zárobku. Od júna 2008 zinkasovali kukláči najmenej 30-tisíc eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu