Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Falošní kukláči unikajú, zlodej neznámy

BRATISLAVA – Polícii sa doposiaľ nepodarilo vypátrať dvojicu falošných kukláčov, ktorí vo februári v Košiciach postrelili muža, údajne blízkeho tamojšiemu podsvetiu. Kriminalisti nevylúčili, že išlo o vyrovnávanie si účtov, o výstrahu. Podľa najnovších informácií zranenému po útoku zmizli peniaze. Polícia tvrdí, že nevie, kto ich zobral. Výšku sumy odmietla uviesť.

„Vo veci prebieha vyšetrovanie, a to za zločin ublíženia na zdraví a prečin krádeže. Doposiaľ sa nepodarilo páchateľov vypátrať. Vzhľadom na to, že v súčasnosti prebieha vyšetrovanie, bližšie sa k prípadu nebudeme vyjadrovať,“ uviedla pre topky.sk Jana Mésarová z košickej polície.

Záhadou podľa nej zostáva to, kto mužovi ukradol peniaze. Ten totiž vyšetrovateľovi povedal, že si nespomína na to, čo sa dialo po útoku. Či peniaze zobrali útočníci alebo niekto z okoloidúcich, nie je teda jasné.

Ladislava P. (36) prepadli dvaja neznámi 24. februára v parku pri hoteli v Košiciach – Šaci. Muži v kuklách vyskočili z auta a na Košičana, ktorý išiel po chodníku, zakričali "polícia". Oslepili ho baterkou, bejzbalkou ho udreli po hlave a viackrát vystrelili zo zbrane, pričom ho zasiahli do nôh. Z miesta činu ušli.

Muža prijali v nemocnici s tržnou ranou na hlave a početnými strelnými poraneniami dolných končatín. Musel podstúpiť poldruhahodinový operačný zákrok. Polícia vtedy informovala, že zo zranení sa bude liečiť viac ako tri mesiace.

Šéf košickej kriminálky Rudolf Pilarčík deň po útoku potvrdil, že „muž bol v záujmovom okruhu monitorovania policajných zložiek“. Pohybovali sa okolo neho totiž ľudia z podsvetia, zaujímaví pre políciu. Nevylúčil, že išlo o vyrovnávanie si účtov, zrejme o výstrahu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu