Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Prokurátor obžaloval exposlanca Peter Ď.

Exposlanec Peter Ď.
Exposlanec Peter Ď.

BRATISLAVA - Exposlanec Peter Ď., obvinený z útoku na verejného činiteľa, pôjde pred súd.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová, dozorujúci prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava 1 na neho podal žalobu na súd. Zároveň nevyhovel žiadosti o prepustenie z väzby, pretože podľa neho dôvody, pre ktoré sa do nej exposlanec dostal, stále trvajú. Bývalému poslancovi hrozí trest odňatia slobody na dva až osem rokov.

Peter Ď. sa ocitol vo väzbe po tom, ako mal 8. augusta večer problémy s políciou. Na znamenie policajtov, okolo ktorých prechádzal na terénnom aute, údajne nezastavil a snažil sa s vozidlom ujsť. Podľa polície privolaná motohliadka začala vodiča prenasledovať.

Peter Ď. zastavil na Hrebendovej ulici v Bratislave, kde sa snažil skryť pred políciou vo dvore rodinného domu. Jeden z policajtov sa mu v tom snažil zabrániť a postavil sa pred jeho auto. Ani to však Petra Ď. neodradilo a chcel pokračovať v ceste do garáže vo dvore.

Policajt i napriek tomu, že uskočil, utrpel zranenie, ktoré si vyžiadalo lekárske ošetrenie. Za zjavné nerešpektovanie pokynov polície bol Peter Ď. za pomoci donucovacích prostriedkov predvedený na najbližšie obvodné oddelenie. 44-ročný Peter Ď. bol obvinený z útoku na verejného činiteľa so zbraňou s návrhom na vzatie do väzby.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu