Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Smer odvolal Adameho, údajne falšoval listiny!

Robert Fico, Pavol Paška, Robert Kaliňák
Robert Fico, Pavol Paška, Robert Kaliňák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predsedníctvo vládneho Smeru-SD včera odvolalo z funkcie predsedu okresnej organizácie strany, primátora Považskej Bystrice Miroslava Adameho. Ten čelí vyšetrovaniu v prípade falšovania listín, povedala novinárom po rokovaní straníckeho vedenia hovorkyňa Smeru-SD Katarína Kližanová Rýsová.

Adame už skôr tvrdil, že zákon neporušil. Chcel však pozastaviť členstvo v strane premiéra Roberta Fica, aby tak vraj predišiel prípadným slovným útokom na najpopulárnejšie politické zoskupenie. Primátora obvinila prokuratúra, pretože sa podľa nej podieľal na falšovaní uznesenia mestského zastupiteľstva po voľbách v roku 2006.

Mestské zastupiteľstvo údajne v rozpore so zákonom najskôr zvolilo dvoch viceprimátorov a neskôr sa vraj objavilo sfalšované uznesenie, ktoré tento krok napravilo. Vedenie mesta porušenie zákona spochybňovalo, jeho predstavitelia pripúšťali len formálnu chybu, ktorá podľa nich medzičasom bola odstránená.

Za nového predsedu okresnej organizácie Smer-SD predsedníctvo podľa hovorkyne zvolilo jedného z poslancov mestského zastupiteľstva Karola Jasana. Vedenie strany rozhodlo aj o obsadení uvoľnených miest v slovenskom parlamente, ktorý opustia novozvolení europoslanci Boris Zala a Monika Smolková. Nahradia ich primátor Brezna Jaroslav Demian a prednosta obvodného úradu v Košiciach Milan Géci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu