Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Poslanec aj po dvoch mesiacoch stále nezvestný!

Nezvestný Asen Almáši Zobraziť galériu (5)
Nezvestný Asen Almáši (Zdroj: Topky.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Známy banskobystrický mestský poslanec a zároveň poslanec Banskobystrického samosprávneho kraja Asen Almáši (43) je už dva mesiace nezvestný. Zmizol začiatkom apríla a odvtedy o ňom nikto nič nepočul. Naposledy ho videli pred jeho domom v Banskej Bystrici, kde mal podľa očitého svedka nastúpiť do šedého "veľkého" auta.

Odvtedy o sebe nepodal žiadnu správu a ani ho nikto nevidel. Zmiznutie tak zostáva stále veľkou záhadou. Do pátrania sa zapojila polícia, ale aj jeho blízki. Rodina dokonca oblepila celé mesto plagátmi s jeho fotkami. Žiadali všetkých o pomoc. Médiám a známym rozposlali e-maily so zúfalým volaním: „Zrejme ho uniesli a podľa indícií mu ide o život. Času je málo. Berte to, ako by to bol váš brat, muž, dobrý kamarát. Polícia tápe. Ide o jeho život.“

Ani táto snaha však nič nepriniesla a známy Banskobystričan sa doteraz neozval. Po meste sa ale začali šíriť rôzne fámy, že ho už údajne našli. Redakcie viacerých médií zaplavovali takéto „zaručené“ informácie: „v Banskej Bystrici našli telo nezvestného poslanca BBSK Asena Almášiho so strelným poranením hlavy“ alebo „v okolí Podlavíc objavili v dvoch igelitových vreciach zabalené a oddelené telo Asena Almášiho“. Medzi obyvateľmi mesta sa tiež hovorí, že Asen Almáši sa stal chráneným svedkom a polícia ho skrýva na neznámom mieste.

Ani jedna z týchto fám sa však podľa polície nezakladala na pravde. „Všetky informácie boli preverené, ale nepotvrdilo sa, že by išlo o tohoto nezvestného muža,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Polícia zároveň naďalej prosí všetkých o pomoc pri pátraní. „Akékoľvek informácie môžu nahlásiť na čísle 158 alebo priamo rodine Asena Almášiho, ktorá aktívne s vyšetrovateľom spolupracuje,“ doplnila hovorkyňa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu