Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Svedka v kauze Tupý vzali do väzby

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava I. vzal včera do väzby Milana L. Figuruje ako jeden z korunných svedkov v prípade vraždy študenta Daniela Tupého.

Súd vydal na Milana L. zatykač po tom, ako neprišiel 25. mája na iné pojednávanie. Tam čelí obžalobe z lúpeže. Milan L. prišiel o deň neskôr. Sudcovi ukázal lekársku správu. Mala dokazovať , že ležal v nemocnici a preto nemohol prísť. Sudca si papier preveril. Zistil, že potvrdenie sa týka iba ošetrenia úrazu. Hneď potom Milan S. z nemocnice odišiel a preto zatykač nezrušili.

Milan L. podľa obžaloby v októbri 2007 na Námestí SNP v Bratislave prepadol dvoch mužov. Chcel od nich mobilný telefón. Obaja poškodení sú z košického sídliska Luník IX. Milan L. obžalovali aj za poškodzovania cudzej veci. V júli 2008 rozbil dvere električky č. 11 bejzbalovou palicou. Do tretice ho vinia z toho, že v auguste toho istého roka napadol na hlavnej stanici muža. Ukradol mu mobilný telefón a peňaženku. Všetky tri skutky súd spojil do jedného.

Milan L. mal okrem svedectva v kauze vraždy D. Tupého vypovedať aj v prípade bytovej mafie. Ani na tomto pojednávaní však nebol. Ako poškodený vystupuje v prípade Karola P.. Ten je známy z kauzy vraždy pred petržalským Boston pubom.

V prípade Tupého vraždy figuroval Milan S. najskôr ako utajený svedok. Na jeho žiadosť ho odtajnili. Obhajoba jeho svedectvo spochybnila, poukázala hlavne na jeho narkomanskú a kriminálnu minulosť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu