Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

V Tatrách sa už lyžuje!

Po ničivej smršti je pre turistov pripravené maximálne pohodlie. Zobraziť galériu (5)
Po ničivej smršti je pre turistov pripravené maximálne pohodlie.

VYSOKÉ TATRY - Slovenské veľhory opäť pulzujú životom. Zimnú lyžiarsku a turistickú sezónu tam otvorili v sobotu. Uvítanie prvých minút sezóny 2004/2005 sprevádzal na viacerých miestach atraktívny program.

Veselo bolo napríklad na Chate pod Soliskom. "Zabili sme jedno prasa a urobili pravú štrbskú zabíjačku," povedal chatár Milan Štefánik. Podávala sa zabíjačková kaša, jaternice a ďalšie dobroty.

Slávnostiam predchádzala tvrdá práca Tatrancov. Ale teraz sú, mesiac po ničivej veternej smršti, pripravení poskytnúť turistom maximálne pohodlie. V sobotu opäť začala premávať i pozemná lanovka zo Starého Smokovca na Hrebienok. Cena za jednu jazdu bola takmer symbolická - iba 10 korún.

Návštevníkov Tatier čakajú aj ďalšie milé prekvapenia. Lanovky z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso, sedačková lanovka v Lomnickom sedle, visutá lanová dráha na Lomnický štít i pozemná lanovka na Hrebienok budú 23. a 24. decembra premávať tiež za ľudovú cenu - 10 korún. Toľko bude stáť aj jedna jazda na lyžiarskych svahoch v Liptovskej Tepličke.

Po Štrbskom Plese sa odvčera lyžuje už i v Ždiari-Strednici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu