Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Lupiči prepadávali staršie ženy, okradli ich a zbili

KOŠICE - Vo štvrtok sa v košickom kraji darilo lupičom. Prvú obeť si páchateľ vyčíhal vo výťahu na Hronskej ulici v Košiciach. Neznámy muž prepadol 70-ročnú ženu z Košíc. Žena s páchateľom nastúpili do výťahu, kde ju útočník fyzicky napadol a snažil sa jej z krku strhnúť retiazku. Následne došlo k zápasu, útočník ušiel. Poškodená utrpela ľahké zranenie.

Druhý prípad sa stal v parku vo Veľkej Ide v okrese Košice. Od 58-ročnej ženy z obce Veľká Ida najprv páchatelia žiadali peniaze, následne ju jeden z útočníkov udrel do tváre, ženu dobili na zemi, bili ju a kopali po celom tele. Ukradli jej kabelku, v ktorej mala občiansky preukaz, bankomatovú kartu, rôzne písomnosti, peňaženku s finančnou hotovosťou 62 eur a mobilný telefón. Žena utrpela mnohé zranenia. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci za zločin lúpeže.

V tom istom čase neznámy páchateľ pod zámienkou vrátenia ukradnutého kufra vylákal ku garážam na Krivej ulici v Košiciach 45-ročnú ženu z okresu Stará Ľubovňa. S pomocou ďalšieho neznámeho muža ju vyzliekli z nohavíc a spodnej bielizne a položili na zem. Keď jeden z mužov odišiel, druhy jej z rúk násilím vytrhol peňaženku s finančnou hotovosťou 170 eur a z kufra ukradol mobilný telefón. Poškodená zranenie neutrpela. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci za zločin

O prípadoch informovala zástupkyňa košického policajného hovorcu Jana Mésarová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu